Reizen

Avonturen te voet beleven met een huttentocht

Wandelen op bijzondere plekken, met een drankje en goed gezelschap de zon onder zien gaan. Tijdens een huttentocht loop je van hut naar hut, geniet je van de rust en ruimte van de natuur en is geen dag hetzelfde. Wat voor een trektocht je doet, hangt af van de kennis en ervaring van je gezelschap en van de mate van comfort die je nodig hebt. Hoe werkt een huttentocht en wat kan je verwachten?

Verzekerd van een slaapplaats tijdens een berghuttentocht 

Een huttentocht is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om back to basic te gaan. Je kan op eigen gelegenheid gaan of aan een groepsreis deelnemen en er zijn niveaus voor beginners en gevorderden. De route die je gaat lopen is al uitgestippeld en je slaapplek in een berghut is van tevoren gereserveerd, zodat je je helemaal kan richten op je trektocht door de natuur. In Europa kan je dit soort tochten in diverse landen maken, waaronder Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Noorwegen en IJsland. Je reist zelf naar de plek waar de tocht start en je neemt je eigen uitrusting mee. Je krijgt een maaltijd, frist je op en slaapt in een eenvoudig ingerichte of hypermoderne hut.

Unieke trektochten in je favoriete land

Huttentochten zijn ideaal als je graag de natuur verkent. Ben je benieuwd naar gletsjers en bergmeren, dan is een uitdagende tocht in de Oostenrijkse Alpen iets voor jou. Ook Slovenië heeft prachtige wandelroutes, met als hoogtepunten een indrukwekkende waterval en kloof. In dit land kan je je huttentocht ook combineren met sportieve activiteiten, zoals rafting. Italiëliefhebbers kunnen in hun favoriete vakantieland diverse huttentochten ondernemen, waarbij je gebruik maakt van goed verzorgde hutten en goed gemarkeerde paden. Het is met een SNP huttentocht in Italie echter ook mogelijk om met de juiste wandelinformatie buiten de bekende paden te gaan.

Wandeltochten in Italië op elk niveau

Het voordeel van wandelen in Italië is dat je een tocht kan kiezen met het niveau en de uitdagingen die bij je passen. De Alta Via delle Dolomiti Numero Uno, de Hoogteroute Nummer Eén in de Dolomieten, is een van de beroemdste tochten om de woeste wereld van de bergen van Zuid-Tirol te leren kennen. De Dolomieten hebben daarnaast ook gebieden die minder toeristisch zijn en waar ervaren wandelaars helemaal kunnen opgaan in de natuur. Een van de aanbieders van actieve vakanties in de natuur is SNP Natuurreizen. Deze organisatie geeft je desgewenst een persoonlijk advies om te bepalen welke vakantie bij je past.