iDEAL

Bristot: espresso italiano dal 1919 Print

De geschiedenis

Bristot

Domenico Bristot was de oprichter van de huidige koffiebranderij. De ingrediënten van zijn succes was een mengeling van hard werken, kunde, een beetje geluk en gevoel voor koffie.

Hij was nog jong toen hij naar Wenen verhuisde. Wenen was toen nog een verzamelplaats was van dichters, schrijvers en wetenschappers. Hij hield daar grote vriendschappen aan over. Een van zijn vrienden was een koffiebrander die hem introduceerde in de fascinerende wereld van de koffie. Hij was verkocht. Domenico ontdekte nieuwe technieken en ontwikkelde vernieuwende ideeën en methoden om het proces van koffiebranden te verbeteren.

BristotTerug in Italië opende hij zijn eigen koffiebranderij waar hij zijn eigen ideeën toepaste. Jaren later dankzij veel experimenteren en studeren bereikte hij wat hij voor ogen had: het produceren van een koffie met een intens aroma, zoete smaak, fruiting, veel anders dan andere koffies die in die tijd gebrand werden. De geheimen van Bristot kan worden herleid uit het unieke brandingsproces, het onderzoek gedaan naar de beste koffiebonen en de passie voor creëren van de perfecte koffie.

Procaffé S.p.A  (de overkoepelende naam van de huidige organisatie) is een historisch bedrijf die een grote rol heft gespeeld in de ontwikkeling van Italiaanse koffie sinds het begin van de vorige eeuw. Het bedrijf is opgericht  in 1919 in Belluno in de Dolomieten onder de naam Bristot, de naam van de familie.

Naast Bristot voert Procaffè ook nog: Caffe’ Breda (begonnen in 1920) en Caffe’ Deorsola (begonnen in 1921). Hiermee zijn ze een van de oudste commerciële koffiebranders in Italië. Tegenwoordig is het een modern bedrijf wat tradities bewaard heeft in het op de markt zetten van authentieke Italiaanse espresso. Procaffé is uitgegroeid tot een van de grootste exporteurs in Italië van Italiaanse koffie.

De varianten:

Bristot Tiziano Qualita Superiore
Een van de meest succesvolle koffies gecreëerd door de gepassioneerde brandmeester van Bristot. Gebaseerd op een delicate medium gebrande melange van 80% Arabica en 20% Robusta. Deze is samengesteld uit superieure Braziliaanse Santos Arabica's met een milde Centraal Amerikaanse (Mexico, Antigua Guatemala) variëteit en volkrachtige Ethiopische Sidamo koffiebonen. Deze unieke italiaanse creatie geeft jou een espresso met een zoete, fruitige en tangerine aroma.

Bristot Rainforest
BristotRainforest koffiebonen is de nieuwste creatie van de koffiebranderij Bristot. Bristot is zich altijd bewust van de manier waarop de koffie is geteeld. Bristot heeft zich aangesloten op de visie van de Rainforest Alliance. De Rainforest Alliance stelt strenge eisen op het gebied van natuurbehoud, waterbehoud en bosbeheer. Deze melange bestaat uit Arabica koffie uit Brazilië en Centraal Amerika. Je drinkt een rijke italiaanse espresso met een aroma van verse bloemen, citrus, een vleugje vanille en met een chocolade nasmaak.

Bristot Speciale
Een medium gebrande melange van 65% Arabica en 35% Robusta koffie. De espresso van deze Speciale koffiebonen heeft een intens, romige en volle smaak. De melange is samengesteld uit Braziliaanse Santos en gewassen Centraal Amerikaanse Arabica's (Mexico en Guatemala). Je ervaart een espresso met tonen van citrus, een chocolade nasmaak en een hint van geroosterd brood.

Bristot Sublime
Een melange van 100 % arabica koffiebonen. Een prachtige blend van Braziliaanse Santos Arabica's van de beste koffieplantages uit Midden-Amerika. Een milde, zoete en aromatische espresso met een mooie donkere crema.

Espresso 100% arabica - gemalen koffie 250gr blik
Deze melange bestaat uit een selectie van hoge kwaliteit gewassen Arabica bonen uit Brazilië en Centraal Amerika. Dit buitengewone product is eerst licht gebrand en vervolgens gemalen. Het is verpakt in deze elegante verpakking om de versheid van de koffie optimaal te behouden. Deze espresso heeft een fruitige geur.

Espresso E.S.E Pods/ servings, 18 stuks of 150 stuks
BristotDeze unieke Arabica melange is licht gebrand in de branderij van Bristot. De verse koffiebonen zijn gemalen en individueel verpakt in een papieren filter. Met deze lekkere espresso heeft Bristot in 2006 de gouden medaille ontvangen voor de beste pad espresso door de koffie-experts van INEI (Instituto Nazionale Espresso Italiano). Overigens zijn deze espressopads zijn niet geschikt voor gebruik in een Senseo koffiemachine. Te verkrijgen in een doos van 18 stuks of van 150 stuks.

 

Bristot