Cultuur

De Vespa: een liefdesverhaal

Ze zeggen dat het begin van elk liefdesverhaal het schattigst is. Daarom hebben we vandaag speciaal voor jou een zoet Italiaans liefdesverhaal. Een buitengewoon verhaal over de liefde voor een uniek Italiaans product: de Vespa scooter.

Net zo Italiaans als spaghetti alla Bolognese

De Vespa heeft een zeer unieke stijl die haar mobiliteit met eenvoud combineert. Het is net zo Italiaans als spaghetti alla Bolognese en het zou ook niet anders kunnen zijn! Het is immers een meesterwerk dat respect en een heuse ode verdient. Dit vooral omdat het zo fijn rond van vorm is. Er wordt ook wel beweerd dat dit zo is omdat de fabriek in Piaggio in 1946 wilde dat deze Vespa scooter met haar chassis op een goed uitziende Italiaanse vrouw leek. Is dat niet een beetje chauvinistisch? Nou, misschien wel. Maar er bestaat dan ook zeker geen twijfel over het kunstenaarschap van haar bijzondere ontwerp.

Elegantie en een onmiskenbare sensualiteit

De Vespa’s zijn sinds hun introductie een eigen manier van leven geworden. En vertegenwoordigen precies de juiste mix van stedelijke efficiëntie, Italiaanse elegantie en een onmiskenbare sensualiteit. Ze hebben zelfs hun eigen ruimte in het woordenboek gekregen. Iets wat een echt teken van culturele acceptatie is. Plus een bewijs van de grote liefde voor deze unieke scooter! Want het woord ‘vespiti’ staat volgens het Italiaanse woordenboek voor degenen die van een Vespa levensstijl houden. En ‘vespazzare’ is een werkwoord dat ‘ergens met een Vespa naartoe gaan’ betekent.

Een zorgeloos en romantisch leven

De Vespa is voor velen dan ook een klassiek Italiaans hoofdbestanddeel. Een onderdeel dat van een zorgeloos en romantisch leven op het charmante Italiaanse platteland uitmaakt. In zekere zin is de Vespa scooter dan ook een zeer magisch symbool van de Italiaanse cultuur geworden. Het staat voor velen tegenwoordig synoniem aan de eenvoud van een leven waar zovelen van ons naar verlangen.

De Vespa showt zichzelf ook niet zo pretentieus zoals een luxe auto. En toont ook niet het macho gedrag wat je bij veel racemotoren terug ziet. Welnee, het is gewoon heerlijk compatibel met alle eenvoudige geneugten in het leven. Zoals wijn en kaas, of bier met een lekker Italiaans worstje.

Super sexy en met ‘swag’

Het is zelfs super sexy maar dan in de ouderwetse romantische zin. Veel jongere berijders denken ook dat deze scooter ‘swag’ heeft en transformeren de Vespa daarom in een persoonlijk design statement, dit met bijpassende Vespa scooter helmen en matchende kleding. De wat oudere Vespa rijders maken gemakkelijk contact met de jeugd. Het rijden op een Vespa geeft je bovendien een soort vrijheidsgevoel waar mensen zich universeel toe aangetrokken voelen maar dan met een zeer unieke eigen stijl.

Italiaanse charme en styling

De Vespa biedt een iconisch ontwerp dat een prachtige Italiaanse charme en styling uitstraalt. Elke Vespa lover is een origineel persoon met een geweldig karakter die zijn of haar eigen weg baant. Een uniek individu die volledig in staat is om een eigen richting te kiezen. Juist daarom zal de Vespa nog vele jaren, elektrisch of met een benzinemotor, door veel straten ter wereld blijven zoeven. Is dat niet een lief gezicht?