Reizen

Goedkoop vliegen naar Italië? Zo vind je de alle budgetbestemmingen

Italië kun je per vliegtuig prima bereiken. En ook via goedkope tickets is dat mogelijk. Wel moet je even je best doen om te zoeken. We hebben voor jou de lowbudget maatschappijen op een rij gezet en 3 organisaties die je kunnen helpen met kiezen. Doe hier je voordeel mee. 

Waar ga je naar toe vliegen?

De belangrijkste vliegvelden van Italië zijn Leonardo da Vinci in Rome, Malpensa en Linate in Milaan. Maar er zijn nog veel meer plaatsen die je kan bereiken zoals Florence, Bergamo en Turijn. En via charters kun je o.a. ook naar Catania, Olbia en Rimini. 

Chartervluchten landen vaak op de kleinere luchthavens en de prijzen van de reizen variëren nogal. De duurste periodes zijn ronde de zomermaanden, de kerstvakantie en de paasvakantie. Daarbuiten moet een goedkope reis te vinden zijn. 

6 Chartermaatschappijen die vliegen op Italië

Ryanair

Dit bedrijf is in 1985 opgericht als een lage kosten maatschappij. Ze voeren continentale vluchten uit in Europa en Italië hoort daarbij. Ze vertrekken van Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. 

Malta Air

Malta Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta. Ze werken ook samen met Ryanair zodat jij ze bij retourvluchten samen tegen kan komen. 

Eurowings 

Deze budgetvlieger is onderdeel van de Lufthansa Group. Naast vertrek in Nederland, gaat deze ook de lucht in vanaf Keulen/Bonn. Dat is soms een aardig alternatief.

Wizz Air

Dit is een Hongaarse low-fare maatschappij. Deze richt zich op Centraal-Europa. Op de website kun je de aanbiedingen zien. Hier zitten mooie lage prijzen tussen maar je moet wel flexibel zijn in je tijdsplanning.

EasyJet 

Het EasyJet bedrijf is welbekend. Het is een Britse lowbudget maatschappij die in 1995 is opgericht door een Griekse zakenman. 

Transavia 

Als laatste chartermaatschappij noemen we Transavia. Het is de Nederlandse maatschappij die behoort tot de Air France-KLM-groep. Ze gebruiken Schiphol, Eindhoven en Rotterdam als thuishavens. 

3 Vergelijkingssite voor goedkoop naar Italië vliegen

Naast het zelf zoeken van low budget vluchten kun je natuurlijk ook zoeken op een site die voor jou zoekt. We noemen er drie.

Tix

De Tix-site is een onderdeel van Uniglobe Nederland die gespecialiseerd is in zakenreizen. Ze hebben in 2010 deze site gelanceerd. 

Cheaptickets

Deze online travel agent verkoopt ook online vliegtickets. Het bedrijf maakt deel uit van de Trim Online Travel Agent die onder andere online vliegtickets verkoopt. Het bedrijf maakt deel uit van Trip.com Group, een Chinese multinational. Naast Cheaptickets hoort ook BudgetAir en Vliegwinkel tot de groep.

Vliegtickets

Vliegtickets is een onderdeel van Otravo B.V.. Als budget company willen ze klanten geld laten besparen bij het boeken van hun vliegtickets. 

Met al deze mogelijkheden hopen we je goed in stelling gebracht te hebben voor het scoren van een budget reis naar Italië. Soms is het even zoeken maar dat is de moeite wel waard. Kun je nog eens lekker uit gaan eten en proeven van de Italiaanse gerechten die je nog niet kent, van het geld dat je bespaard hebt!