iDEAL

L’italiano a tavola - Vincenzo Lo Cascio

Print

Snel Overzicht

L’italiano a tavola heeft als ondertitel: 'Come si mangia e come si parla'.
In dit boek staat, net als in Italië het eten centraal. Het is in te zetten als cursusboek, maar het is ook leuk om Italiaans te oefenen.
L’italiano a tavola is ingedeeld in hoofdstukken die informatie geven over pasta, groenten, vlees, vis, fruit, ijs enz. Behalve veel culinaire termen, staan er in ieder hoofdstuk ook recepten, fraaie foto’s en bovendien oefeningen waarmee je kunt checken of je de gelezen stof hebt begrepen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een lijst waarin de gebruikte Italiaanse woorden worden uitgelegd. Zo kan je op een speelse (en lekkere!) manier je kennis van het Italiaans oefenen. En je houdt er nog een lekkere maaltijd aan over ook!In het boek 'Italia a tavola' leer je ook de uitdrukkingen en woorden die een Italiaan gebruikt als hij het over eten heeft. Je leert over de die verschillende vissen of kazen die in Italië op de menukaart staan en ook hoe je bij de slager het juiste vlees bestelt voor de ragù.Dit boek 'Italia a tavola' leent zich ook zeer goed voor gebruik op cursussen Italiaans, wat is er leuker dan samen koken en op die manier Italiaans leren?

€ 24,50
L’italiano a tavola - Vincenzo Lo Cascio

Meer foto's

L’italiano a tavola heeft als ondertitel: 'Come si mangia e come si parla'. In dit boek van Vincenzo Lo Cascio staat, net als in Italië het eten centraal. Hoe zeg je wat, wat zijn de culinaire termen in de keuken en van de gerechten. Leuk en zeker ook lekker om te gebruiken als cursus Italiaans.

Het boek is echter geen corso di cucina, kookcursus. Maar wel een corso, cursus, of beter een percorso, pad, om Italiaans te leren. De gebruikte taal is eenvoudig, gemakkelijk om te lezen en ook begrijpelijk voor wie het Italiaans nog niet helemaal machtig is.

L’italiano a tavola is ingedeeld in 15 hoofdstukken die informatie geven over pasta, groenten, brood, kruiden, vlees, vis, fruit, kazen, ijs enz. Behalve veel culinaire termen, staan er in ieder hoofdstuk ook recepten (zo'n 70 totaal), fraaie foto’s en bovendien zo'n 140 oefeningen waarmee je kunt checken of je de gelezen stof hebt begrepen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een lijst waarin de gebruikte Italiaanse woorden worden uitgelegd. In totaal gaat het om circa 1000 woorden en 1200 uitdrukkingen. Zo kan je op een speelse (en lekkere!) manier je kennis van het Italiaans oefenen. En je houdt er nog een lekkere maaltijd aan over ook!

In het boek 'L'Italiano a tavola' leer je ook de uitdrukkingen en woorden die een Italiaan gebruikt als hij het over eten heeft. Je leert over de verschillende vissen of kazen die in Italië op de menukaart staan en ook hoe je bij de slager het juiste vlees bestelt voor de ragù.

Dit boek 'L'Italiano a tavola' leent zich ook zeer goed voor gebruik op cursussen Italiaans, wat is er leuker dan samen koken en op die manier Italiaans leren?

Auteur Vincenzo Lo Cascio is emeritus hoogleraar Italiaanse Taalkunde van de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een groot aantal boeken en artikelen op zijn naam staan over theoretische en toegepaste taalkunde en tweedetaalonderwijs, in het bijzonder over het onderwijs van Italiaans aan buitenlanders.

Vincenzo Lo Cascio stelde ook een aantal Italiaans-Nederlandse woordenboeken samen, zoals het Groot Elektronisch woordenboek op cd-rom (Italned, 2006), de woordenboeken Italiaans-Nederlands/Nederlands-Italiaans (2001, van Dale en 2007 in pocketvorm), het eentalige Dizionario Combinatorio Compatto italiano (2012) en het Dizionario Combinatorio italiano (2 dln., 2013), beide uitgegeven door J. Benjamins.

• 15 hoofdstukken • 15 dialogen • 70 recepten • 140 oefeningen • ieder hoofdstuk heeft een verklarende woordenlijst (totaal ca.1000 woorden) • 1200 uitdrukkingen • 200 illustraties • 160 foto’s

Aanvullende informatie

Levertijd 1 - 2 werkdagen
Auteur Vincenzo Lo Cascio
Aantal pagina's 267

Andere klanten kochten ook

Praktische grammatica Italiaans

Praktische grammatica Italiaans

€ 28,50
250 grammatica oefeningen Italiaans

250 grammatica oefeningen Italiaans

€ 14,95
Italiaans-Nederlands woordenboek Lo Cascio online Dizionario

Italiaans-Nederlands woordenboek Lo Cascio online Dizionario

€ 29,90
 

Product tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.

* Een tag staat voor een steekwoord. Hiermee kun je favoriete producten later eenvoudig terugvinden. Je kunt bijvoorbeeld een aantal horloges die je op het oog hebt markeren met de tag 'horloge'. Door later te klikken op die tag zie je een overzicht van de betreffende producten.

Openbaar gepubliceerde tags helpen je beter te vinden wat je zoekt. Daarom worden de beste tags door het team van Italiewarenhuis.nl voor iedereen toegankelijk gemaakt in de tagcloud, links onderaan de pagina.