Reizen

Welke skigebieden zijn er in Italië te vinden?

Italië is de thuisbasis is van enkele van de beste bezienswaardigheden. Het is tevens een top culinaire bestemming in Europa. Maar het bezit ook meer van de Alpen dan Zwitserland of Frankrijk. Zo begint het idee van een skivakantie naar Italië ineens heel logisch te klinken. Perfecte ontspanning in wereldklasse accommodaties. Een skivakantie in Italië staat voor velen dan ook synoniem aan een perfecte ontspanning in accommodaties van wereldklasse. De Italiaanse skigebieden staan ​​voor een grote veelzijdigheid, waarin veel te ontdekken valt.

Je kunt bijna het hele jaar door in Italië skiën, maar het hoogseizoen is van december tot april. Als je liever later in het seizoen op een skivakantie wilt gaan, dan zijn de Dolomieten de beste keuze, aangezien sommige van deze skigebieden tot mei open zijn. En er bestaan zelfs een aantal zomerskigebieden in Italië, namelijk Cervinia en Passo Stelvio.

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio behoort met haar 60 kilometer aan pistes niet alleen tot de top tien van de Italiaanse skigebieden, maar is het tevens een beroemd skigebied met een lange traditie. De Habsburgers brachten hier immers al heel graag hun wintervakantie door.

Madonna di Campiglio staat met al haar luxe restaurants, mooie boetieks en chique bars dan ook gelijk aan glitter & glamour, veel plezier en uiteraard het bieden van top wintersporten. Maar je kunt hier ook vrij ongebruikelijke wintersporten beoefenen, zoals ijsklimmen op bevroren watervallen of paragliden op de Monte Spinone!

Monterosa

Monterosa is één van de hoogste bergketens in de Alpen en bevat in totaal 14 vierduizend meter hoge bergtoppen. Hierdoor is is Monterosa ook één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Italië. 

Aan de voet ervan bevinden zich drie valleien Ayas, Gressoney en Valsesia die met hun zeven skigebieden bij elkaar komen om zo één ​​van de grootste Italiaanse skicentra te vormen. Met 180 kilometer aan pistes, 27 skiliften en ongeveer 66 pistes behoort het evenzo tot de 10 grootste skigebieden van Italië. 

De toekomstplannen voorzien bovendien in een verbinding met Cervinia en Zermatt, waardoor dit gigantische skigebied zelfs één van de grootste ter wereld zou worden!

La Via Lattea: het Melkweg Gebied

Turijn was de gastheer van de Olympische Winterspelen van 2006 en Sestrière was hierbij de locatie van vele Olympische evenementen. Het is onderdeel van het uitgestrekte Frans-Italiaanse Melkweg Gebied, een Italiaans skigebied dat over vijf bergtoppen aan de grens tussen Italië en Frankrijk een uitgebreide ski-ervaring mogelijk maakt.

Sestrière ligt midden in het uitgestrekte Melkweg Gebied skigebied en is het oudste speciaal gebouwde alpine resort. Het biedt een groot aanbod voor alle skiniveaus en levert alsmede 390 kilometer aan pistes.

Dolomieten

Als laatste noemen we de mogelijkheid om in het midden van de Dolomieten te skiën. Dit UNESCO werelderfgoed natuurgebied bevindt zich tussen Pustertal, Sextental, Piave en Etsch. De Dolomieten biedt één van de grootste skinetwerken ter wereld, met 12 prachtige skigebieden die allemaal door middel van 450 skiliften met elkaar zijn verbonden, en allemaal met slechts één skipas te betreden zijn. Volgens veel skiliefhebbers is een skivakantie in de Dolomieten dan ook een ‘la dolce vita’ ervaring, ofwel het biedt al het goede van het leven!

Italië vinkt dan ook alle vakjes van een aangename wintersportvakantie aan.